KNUFFELKLAS

13 maart 2024
18 maart 2024
1 april 2024
2 april 2024
3 april 2024
4 april 2024
5 april 2024
8 april 2024
9 april 2024

1KTA | JUF LIEVE

Samen met de klaspoppen Nellie en Cezar beleven de peuters allerlei avonturen.
JUF LIEVE
KNUFFELKLAS

lees zeker ons zindelijkheidscharter…

1KTA | JUF BRENDA

De eerste stapjes in de kleuterschool zijn erg bijzonder. Wij willen onze peutertjes dan ook in de watten leggen. We laten hen rustig wennen aan het schoolse leven. De routines, de afspraken, het schoolritme, … dankzij de huiselijke en gezellige sfeer kan er veel aandacht gegeven worden aan het welbevinden van elk kindje. Zo voelen ze zich veilig en geborgen en
verloopt de overgang van thuis/onthaalouder/crèche naar school heel vlot.
We focussen op zelfredzaamheid: zelf je jas aan- en uitdoen, zelfstandig naar het toilet gaan, je drinkbus nemen, het speelgoed samen opruimen, … Je leert het allemaal in de Knuffelklas.
En lukt het nog niet zo goed? Geen nood, juf Lieve en juf Brenda (de kinderverzorgster) helpen je wel.
Er wordt niet resultaatgericht gewerkt. De nadruk ligt op plezier beleven, technieken ontdekken, experimenteren, al spelend oefenen, je fantasie laten werken, eigen mogelijkheden en grenzen ontdekken en verleggen.
We werken tweewekelijks rond een thema. Er zijn vaste thema’s (zoals Sinterklaas, de lente, …), maar een toevallige gebeurtenis of een interesse van de kinderen kan ook aanleiding geven tot een thema (bv. we vonden een kikker, er werd een baby geboren, …).
Het dagschema zorgt voor structuur en voorspelbaarheid. Het geeft inzicht in het klasgebeuren. Samen met de klaspoppen Nellie (een muis) en Cezar (een kikker) starten we en eindigen we de dag.
Heb je na de lunch nood aan een dutje? In onze slaapkamer kan je heerlijk wegdromen, zodat je nadien weer met veel energie in de klashoeken of buiten kan spelen.
We starten altijd met een klein groepje, zodat de klas niet te groot wordt als er na elk instapmoment nieuwkomertjes instromen.
In ons instapklasje is er voldoende ruimte. Onze peuters zitten in een apart knus gebouw, de Wilgenkatjes, met aparte speeltuin.
Onze instapklas vormt de brug naar de eerste kleuterklas.

NC_right_image