DERDE WERELD

Onze school heeft twee bijzondere leerlingen: Jaime en Madelyn.
Ze zitten niet bij ons op school, maar in het verre Guatemala.

JAIME DAMIAN CHONAY PICHIYA

JAIME is is geboren op 17 februari 2008 en hij gaat momenteel naar het vierde middelbaar in Santa Cruz.

GUATEMALA

Guatemala, officieel de Republiek Guatemala, is een land in Centraal-Amerika, grenzend aan Mexico, Belize, Honduras en El Salvador. Guatemala heeft een uitermate gevarieerd landschap. In het midden en noordwesten van het land bevindt zich een hoogvlakte met berg- en vulkaantoppen tot boven 4000 meter hoogte. In departement Petén bevinden zich de beroemde Mayaruïnes van Tikal. De zuidelijke kuststreek en het westen van Guatemala zijn relatief vlak en worden intensief gebruikt voor het verbouwen van suikerriet, fruitteelt en veeteelt. De hoofdstad is Guatemala-Stad, dat gelegen is in het departement Guatemala.

MADELYN SARAI TELEGUARIO ORELLANA

Madelyn is geboren op 12 juli 2013 en gaat naar het vierde leerjaar.
(In Guatemala start het schooljaar in januari)
Gedurende het schooljaar proberen wij via een aantal activiteiten (een sponsorloop, popcornverkoop op het schoolfeest, enz…) geld in te zamelen, zodat Jaime en Madelyn naar school kunnen (blijven) gaan.
Help jij mee? Alvast héél erg bedankt!
De “adoptie” van Jaime en Madelyn gebeurt onder de hoede van het Hulpcomité Guatemala.
Deze VZW (“De kleine Maya”) is gevestigd in Bonheiden en verschaft aan Guatemalteekse kinderen uit de armste gezinnen de kans op onderwijs.
Omdat de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, worden de kinderen gesteund door peters en meters uit België, die voor hen een “studiebeurs” betalen. De VZW houdt zich ook bezig met het bouwen van scholen.

WIL JE MEER WETEN OVER VZW DE KLEINE MAYA?

Via dit project willen wij onze leerlingen duidelijk maken dat het recht op onderwijs één van de belangrijkste kinderrechten is en dat het niet evident is voor alle kinderen om van dit recht gebruik te maken.