Er mag ook al eens gelachen worden....

Ter gelegenheid van gedichtendag leerde juf Kelly in de tweede kleuterklas een gedichtje van Annie M.G. Schmidt aan. Toen ze de dag nadien aan de kleuters vroeg of ze nog wisten wie het geschreven had, antwoordde een bengel: "Annie Geschminkt".

Leerling Z vertelt 's morgens in de kring over de belevenissen van het afgelopen weekend: "Wij zijn gaan bowlen. Ik gooide 1 strike en 3 experts". (Hij bedoelde 3 spares)

Na de sportdag vertelt een leerling van het eerste leerjaar thuis heel enthousiast: "Ik vond het smoelbakken superleuk!". (Hij bedoelde sjoelbakken)

's Morgens komt leerling C erg opgewonden op het secretariaat aan: "Mevrouw Vleugels, de kip is van het dak gevallen!". Hij bedoelde: de weerhaan.

In het eerste leerjaar zegt leerling A: "Meester, ik heb een vervalling." (Het verschil tussen dialect en algemeen Nederlands is voor sommigen nog niet zo duidelijk.)

In het eerste leerjaar:
Meester Kristof zegt: "Dit gedicht moet je tegen de gedichtendag helemaal van buiten kennen." Waarop leerling Q: "Ach meester, ik ken dat al helemaal van binnen."

Eerste schooldag in het eerste leerjaar. Leerling X: "Meester Kristof, wanneer mag ik mijn gereedschap gebruiken?". (Leerling X bedoelt schrijfgerief.)

Juf Wendy vraagt: "Hoe noemen we het gemeenschappelijke punt van twee snijdende rechten?"
Leerling Y antwoordt: "Het vriendschappelijk punt." (In plaats van snijpunt.)

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.