DE PELIKAANKLAS, derde kleuterklas B

Ahoi kameraadjes!

Ik ben Pelle de pelikaan en ik ben dol op avontuur!

Met juf Cynthia aan het roer varen we samen met onze schuit het derde kleuterklas avontuur tegemoet! Benieuwd? Lees dan maar snel verder als jij ook graag een matroosje wil zijn …

Op het dek komen we elke dag samen en bekijken we of het weer van die dag gunstig is, we krijgen er onze taken en horen wat onze instructies voor die dag zijn.

Elke matroos krijgt de kans om te werken met ons computernavigatiesysteem en om zich te verdiepen in de digitale wereld.

Geen wereldreiziger zonder … talenkennis en daarom verdiepen we ons in de Franse taal met Pistache en juf Lynn.

Om alle logboeken goed te kunnen verstaan zijn we dagelijks bezig met letters en cijfers in onze lees- en schrijfhoek. Zo kunnen wij op ons eigen tempo dit lees- en schrijfavontuur onder de knie krijgen.

Op onze schuit hebben wij ook een ontspanningsruimte waar we samen spelletjes kunnen spelen en elkaar kunnen helpen bij het maken van puzzels.

Een matroos moet in zekere mate toch ook handig zijn, als er iets stuk is moet dit gemaakt worden. Wij oefenen alvast in onze timmerkamer met verschillende werktuigen. Ook aan onze knutseltafels kan er geëxperimenteerd worden met verschillende materialen.

Af en toe gaan we eens aan wal in het eerste leerjaar, de sfeer van een nieuwe nog onbekende wereld opsnuiven. Spannend!

In het kombuis is er ruimte om lekker werelds te koken en natuurlijk feesten wij er al eens graag op los als er een jarige is. We zingen en dansen al eens uitbundig en met onze zuurverdiende stuivers kunnen we langsgaan in onze eigen scheepswinkel voor iets lekkers.

In onze kajuiten kunnen we helemaal onszelf zijn en leren we de andere matrozen beter kennen.

We hebben de ruimte om met kleding van over de hele wereld eens lekker gek te doen en in de huid van een ander te kruipen. En wanneer we in onze bedjes liggen kunnen we onze fantasie helemaal los laten gaan. Zelfs daar kunnen we op bootavontuur, of als ridder een veldslag winnen, of helemaal weer naar dat dinoland reizen ...

Ook steken we al eens graag de handen uit onze matrozenmouwen en bouwen we met verschillende materialen zoals knex, clics, blokken, lego … de mooiste constructies!

Een goed matroos is bovenop dit alles ook best lenig, want als je op de ladder naar het kraaiennest moet klimmen kan je maar best al veel geoefend hebben. Juf Lynn houdt onze matrozen fit en gezond. En altijd op het ergste voorzien, leren ze zich ook behelpen in het water. Voor moest het toch eens nodig zijn.

En als allerlaatste worden supermatrozen natuurlijk op het einde van het scheepsjaar beloond met een diploma en een knalfeest.

Denk je hé dit wordt mijn avontuur… licht dan je anker en dan zie ik je graag terug in onze pelikaanklas!

watergroetjes van Pelle en juf Cynthia